סעודה לשלושים יום

שאלה:

שלום וברכה
אימי נפטרה ונקברה ביום פורים י"ד באדר
לפי זה גילוי מצבה י"ג וסעודה שזה אמור להיות בבדיקת חמץ.
מה ניתן לעשות? האם הסעודה צריכה להיות באותו יום?ועל מנת למנוע חלילה שיישאר חמץ במתחם בית הכנסת מה ניתן להגיש לסעודה כזו?
תזכו למצוות.

תשובה:

שלום רב

אין חיוב לעשות סעודה, גם אם תרצו לעשות סעודה תוכלו לעשות זאת במקום אחר ולא בבית הכנסת, ולא צריך חמץ. העיקר להרבות בברכות בכוונה לעילוי נשמתה. ועיקר העיקרים לקבל קבלות טובות של התחזקות במצוות, שזה הנחת רוח האמיתית שתהיה לה.

בשורות טובות.