מכוין לברכות התורה באהבת עולם

שאלה:

כמובא בפוסקים אם מכוין לצאת חובת ברכת התורה בברכת אהבת עולם צריך לסמוך לסוף תפילתו אמירת פסוקים כגון ברכת כהנים וכו'
ולא יסמוך על אמירת קריאת שמע שסמוכה לברכת אהבת עולם, כי היא נאמרת לא לשם לימוד תורה אלא לשם חובת קריאת שמע, כחלק מהתפילה
ואם כן נשאלת השאלה, האם כאשר מתפלל באיחור זמן קרי"ש ממילא כל קריאת שמע היא כקורא בדברי תורה, ואם כן יוכל לצאת בקריאתה חובת סמיכת דברי תורה לברכת אהבת עולם שאומרה בכוונת ברכת התורה?
תודה

תשובה:

שלום רב

כיון שהוא חלק מנוסח התפילה עדיין יש להחמיר, וכפי שהובא בפוסקים לענין סליחות שכיון שיש בהם פסוקים נסתפקו האם יש לברך ברכות התורה קודם, כיון שזה לא נעשה לשם לימוד תורה אלא כחלק מנוסח התפילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי לא הבהרתי היטב, אם מכוין בפירוש כשאומר קריאת שמע כשמתפלל אחרי זמן קריאת שמע, כדי לצאת סמיכת דברי תורה לברכת אהבת עולם, לא יצא?