טבילת מקצף חלב

שאלה:

שלום כבוד הרב,

קניתי מקצף חלב תוצרת נספרסו דגם אירוצ'ינו 3. בגלל שזה מכשיר אלקטרוני אני חושש שהמקצף יהרס אם אטבול אותו. המקצף מורכב מכוס ברזל בחלק העליון ובחלק התחתון פלסטיק ובתוכו כל האלקטרוניקה (אי אפשר להפריד בין 2 החלקים). האם ניתן בעת הטבילה לכסות את החלק התחתון וכך למנוע חדירת מים לתוך החשמל?

בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

לא ניתן לכסות. מה שצריך לעשות, הוא לקלקל במכשיר משהו שמצריך מעט ידע לתקן, ואז גמר עשייתו תעשה על ידי יהודי והוא פטור מטבילה. ראה בענין זה הרבה תשובות כאן באתר בערך טבילת כלים חשמליים.