האם מותר לקרוא בתורה לפני שהתפלל

שאלה:

צהריים טובים
אני מתקשה בסוגיה זו
האם מותר למתפלל להיות קורא בתורה לפני שהתפלל שמונה עשרה?

תשובה:

שלום רב,

מותר לו לקרוא בתורה לפני שהוא התפלל אבל כמובן שהוא חייב לברך לפני כן ברכות התורה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום וברכה,
    שואל השאלה דנן איננו אותו אחד אשר שאל את השאלה המקורית שלעיל.
    אודה מאוד על הפנייה למקור הלכתי ביחס לתשובה שהחכמים ענו למעלה מכאן.
    תודה רבה מראש,
    בברכת התורה,
    אלעד.

  2. אלו דברים פשוטים, למה בעצם אתה רוצה מקור? אם לכך שהוא יכול לקרוא להם אף שאינו מתפלל עמהם, ראה משנה ברורה בסי' סו ס"ק כו לגבי אדם שבאמצע ברכות קריאת שמע קראוהו לקרוא בתורה עבור הציבור.