ראתה בל' בחודש והחודש הבא חסר

שאלה:

שלום. אשה שראתה דם בל׳ לחודש וחודש הבא חסר. מתי יהיה יום הפרישה בוסת החודש? תודה

תשובה:

שלום רב

בב"ח סי' קפט ד"ה לשון הרמב"ן מבואר, שבפעם הראשונה שרואה בל' בחודש לא חוששים לחודש הבא בא', אבל אם בחודש הבא תראה בא', חוששים לאחר מכן בל' או בא' תלוי אם חסר או מלא, כיון שניכר בה שראש חודש הוא הגורם לה לראייה. כמו כן בשלוש פעמים שחלק מהם בל' וחלק בא' היא קובעת וסת ליום הראשון של ראש חודש בין חסר בין מלא.

יום נעים.