נדר,קבלה או קנס.

שאלה:

בס"ד
שלום,
לפני תקופה של שנה בערך קיבלתי על עצמי קבלה(איני זוכר אם אמרתי בפה ממש או שקיבלתי בליבי,או שמא בכתב) שאקנוס את עצמי על כל פעם שאיני קם לתפילה או מאחר ללימוד בבוקר,כעת הסכום תפח לאלפי שקלים(לצערי) והדבר גורם לי לצער ומתח רב ואני מעוניין להפסיק את הדבר,אלא שאיני בטוח כיצד זה נעשה(כמו שכתבתי לעיל) וכן,איני בטוח לגבי על מה היתה הקבלה בדיוק,האם על הקימה לתפילה בציבורבזמן מוגדר דייקא(ובלי קשר ללימוד) או שמא הקבלה היתה דוקא להגעה בזמן,ונפק"מ אם אני מאחר/לא מגיע לתפילה אבל מגיע ללימוד בזמן,אנא עזרתכםתודה רבה!

תשובה:

שלום רב

דבר כזה עושים בלי נדר! לא נודרים לעולם!

לעצם הענין קשה לי לעזור לך, דבר ראשון תעשה התרת נדרים, כדי שלפחות מכאן ולהבא לא תתחייב בסכומים אלו. לגבי מה שכבר היה, תנסה לעשות לעצמך סיכום בערך נגיד פעמיים או שלוש בשבוע וכו’, תרשום את הסכום, ולאורך שנים תתן כל פעם משהו.

בהצלחה רבה ויהי רצון שלא תכנס יותר לאינטרנט שאינו מסונן כהלכה.

מקורות:

ראה כל נדרי פרק לב הערה לו מדברי האחרונים שההתרה אינה עוקרת את הנדר למפרע אלא רק “מכאן ולהבא למפרע”, כלומר מכאן ולהבא דנים כאילו לא היה נדר, אבל חיוב שכבר חל עליך באותה שעה יש לשלם.