מזונותיו שלאדם קצובים לו

שאלה:

בנושא כסף
האם זה נכון שהקדוש ברוך בנושא הכספי קובע רק מה הסכום הכספי הכי גבוה שהאדם יוכל לקבל? או שהוא קובע סכום כסף מסוים לכל אדם?

תשובה:

שלום רב

מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה עד ראש השנה, כלומר שאם יעשה את ההשתדלות הרגילה שאדם אמור לעשות, יקבל סכום מסויים קצוב. הגבול אינו רק למעלה אלא גם למטה, הכל קצוב באופן מדוקדק. אלא שכמובן אם לא יעשה שום דבר לפרנסתו לא יהיה לו כסף, אנחנו לא ראויים לקבל מן מהשמים ליד הבית. שיעור ההשתדלות הנדרש הוא לפי גודל האמונה בהשגחת ה' יתברך.