הנחת שני תפילין – רש"י ור"ת יחד

שאלה:

בס״ד , שלום לרב, רציתי לדעת מי התחיל את המנהג של להניח שתי תפילין ביחד , ומה המקור לזה . האם הארי ז״ל היה נוהג כך?

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש ויכוח גדול בין המקובלים, כיון נעשה התיקון הראוי בתפילין רבינו תם, האם על ידי הנחת שני התפילין יחד, או בזה אחר זה. ולמעשה נחלקו בכך המקובלים הספרדים והאשכנזים, כאשר מנהג המקובלים הספרדים להניח שניהם יחד, וכפי שהאריך מאוד להוכיח הגאון רבי יעקב הלל שליט"א ראש ישיבת אהבת שלום בתשובותיו וישב הים, ואילו המקובלים האשכנזים נקטו שיש להניח תפילין רבינו תם לאחר התפילה, וכן נהגו בכל קהילות החסידים. וראה משנה ברורה סי' לד ס"ק ה שהביא שתי דעות אלו, ונראה שנקט לדינא שהמהודר יותר להניח שניהם יחד.