האם מותר לסייע לאישה רווקה להביא ילד מבנק הזרע

שאלה:

שלום
אני מלווה ומאמנת נשים להשגת הריון טבעי עפ״י שיטה מסויימת וב״ה יש הצלחות .
פנתה אלי אישה רווקה בת 43.5 שעושה טיפולי הפריות
וקנתה זרע מבנק הזרע מתורם יהודי . היא לא יודעת את שמו ולא יכולה להשיג פרטים מעבר לעיסוקו, מראהו ,מוצאו מוצא הוריו וכו׳..
השיטה שלי מתבצעת בדר״כ בטלפון .מבוססת על תזונה תומכת פוריות, הורדת לחצים,הסרת פחדים .הגברת האמונה והרבה תפילות.

השאלה שלי ,האם מותר לי ללוות ולאמן את האישה הזאת ע״מ שתצליח בטיפולי ההפריה שלה ?
תודה מראש על תשובתכם

תשובה:

שלום רב,

אין איסור לקחת תרומת זרע ממישהו אחר (אם היא אינה נשואה). נכון, שהרבה רבנים אומרים שזו לא הדרך, ואין זה ראוי כלל לרווקה שתביא ילדים באופן הזה. אבל מאחר שאין זה איסור והיא כנראה נמצאת בחוגים שאינם רואים בכך את בעיה השקפתית. אין לך כל איסור לסייע לה.