האם מותר לי לתבוע בערכאות?

שאלה:

שלום רבֽ
ישנם אנשים שמאיימים עלי לקחת אותי לבית משפט וממש מתישים אותי וגורמים לי נזקים כספיים עם משקיעים אחרים.
ידוע לי שאם אקח אותם לבית משפט אנצח ואפוצה בסכום גבוה משום שיש לי מסמכים המוכיחים את טענותי. האם מותר לי לקחת אותם לבית משפט או שאני מחוייב ללכת לבית דין?
תודה רבה
דוס

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי מדוע אתה מעוניין לדלג על האפשרות לתבוע אותם בדין תורה. וכי שם אתה לא בטוח בצדקתך? אם כך, לא רק שאתה עובר על איסור ערכאות (דאורייתא) אלא גם על איסור גזל. ואם אתה בטוח בצדקתך אתה תעבור "רק" על איסור ערכאות. תתבע אותם לדין תורה ואם הם לא יגיעו להתדיין איתך, ביה"ד יתן לך היתר לפנות לערכאות.