דמי שדכנות במקרה שלא יצא השידוך

שאלה:

שלום הרב,

מה הדין כאשר בחור הלך לשדכן והם סיכמו על סכום תשלום (בלי התניה שאם הוא יצליח לשדך לו מישהיא אלא על עצם זה שהוא פועל עבורו) ועבר יחסית הרבה זמן ואפילו הצעה אחת הבחור לא קיבל ממנו.
ולכן הוא עבר לשדכן אחר והודיע לשדכן הראשון שבגלל שהוא לא קיבל אפילו הצעה אחת ממנו והרבה זמן עבר שהוא רוצה להפסיק איתו התקשרות והוא עובר לשדכן אחר.
השדכן הזה (הראשון) דורש את סכום הכסף שהם הסכימו עליו מראש בטענה שהוא כן עשה עבודה למרות שהוא לא הביא אפילו הצעה אחת לבחור.
מה הדין? האם על הבחור לשלם או לא או שמא כל הסכום או חלקו ?

תשובה:

שלום רב,

צריך לשמוע את שני הצדדים כדי לברר באמת על מה דובר ולבחון גם את פעולות השדכן

אבל מן הסתם הבחור לא התחייב במקרה שלא יהיו לו הצעות.