גרושים שחזרו לחיות ביחד

שאלה:

שלום רב,
התגרשנו לפני שנה וחצי אך מאז הגירושים חזרנו להיות יחד. הוא חוזר לגור בבית. הוא אינו מעוניין לבוא מחדש בברית הנישואים. באיזה מעמד הלכתי זה מעמיד אותנו? אם נביא עוד ילד, מה יהיה מעמדו?

תשובה:

שלום רב,

השאלה היא מדוע הוא אינו מעוניין להנשא שוב? בכל מקרה כעת זה לא מצב תקין, וניתן לומר שלכאורה זה נחשב לזנות מאחר שאתם חיים ביחד שלא במסגרת נישואין. אולם למרות הכל הילד שיוולד לשניכם יהיה כשר לקהל.