אמירה לעכו"ם מיטה חשמלית

שאלה:

שלום לכבוד הרב
האם מותר לבקש מנכרי שישנה את המצב של מיטה חשמלית מישיבה לשכיבה או להיפך ועל הצד שמותר האם מותר אמירה מפורשת או שצריך לרמז ועל הצד שאסור האם בדיעבד מותר לישן במיטה

תשובה:

שלום רב

אנחנו חוששים שסגירת מעגל חשמלי דינה כמלאכה דאורייתא בשבת, וכדעת החזון איש, לכן כמו בכל מלאכה דאורייתא דיני האמירה לגוי יהיו בהתאם למצב החולה, אם מדובר בחולה אפילו שאין בו סכנה הנזקק לשינוי מצב המיטה לבריאותו, לא נוח לו לשכב וכו', מותר לומר לגוי לעשות זאת, ואם אינו נזקק לכך, או שלא מדובר בחולה, אסור לומר לגוי, וגם אם הגוי עשה מעצמו יש איסור הנאה ממלאכת גוי בשבת.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום רב
    לצערי אבי נפל למשכב והייתי צריך לשהות איתו בבית החולים בשבת.
    בלילה היה קשה לו לישון בגלל התנוחה של המיטה האם היה מותר לי ללחוץ על הכפתור עם המרפק כדי לעבור למצב שכיבה? (אין גוי בסביבה)
    תודה. ה' יחזק ידכם.