פדיון הבן בהפלת עובר תאום

שאלה:

לאישה היו תאומים בשתי שליות נפרדות. בשבוע 8 אחד מהם לא התפתח. רופא מומחה הורה לא לעשות דבר כי הוא יעלם מעצמו. ואכן לא היו דמומים ולא הפלה. בלידה ראו ג"כ שאין שליה נוספת אלא הכל התמוסס ונעלם. האם יכולים לעשות פדיון לרך הנולד?

תשובה:

שלום רב

למעשה לפי המציאות שתיארת אין מקום לשאלה, שהרי פדיון הבן הוא ל"פטר רחם" זה שפתח את רחם האשה לראשונה, ואם אכן העובר השני נספג ולא יצא, לא צריך לבדוק אם היה בתוך ארבעים יום או לא, שהרי כלל לא הפילה. אכן עצם הסיפור הזה מאוד מעניין ולא שמעתי מעולם שעובר בשלב כזה נספג ואין אפילו דימום.

שבוע טוב ופורים שמח.