שתיית יין דווקא בסעודת פורים?

שאלה:

שלום לכם

האם שתיית היין בפורים חייבת להעשות דווקא בזמן הסעודה או שאפשר גם בשאר היום?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

מצות השתיה היא דוקא ביום ולא בלילה, ולדעת חלק מהפוסקים עיקר זמנה הוא בסעודה. וכפי שכתב הרמב”ם בהביאו הלכה זו (מגילה פ”ב הט”ו): כיצד חובת סעודת היום? שיאכל בשר וישתה יין ויתקן סעודה נאה כפי שתמצא ידו. ומכל מקום מנהג הרבה תלמידי חכמים לשתות גם לפני הסעודה, והעיקר לא לעשות זאת לפני מנחה כדי שלא להפסיד חלילה תפילה כהלכתה.

ראה כאן בהרחבה.