ליטוף כלבה וניקוי שולחן ביום שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שאלתי באתר לגבי האם מותר ללטף כלבה ביום שבת וקיבלתי תשובה באתר לגבי ליטוף כלב האם מותר ללטף כלב ביום שבת באתר כאן ואמרתם לי לבדוק בשאלה זו שכבר נשאלה ולבדוק בתגובות

ליטוף חיית מחמד בשבת

,ואמרתם לי שרוב הפוסקים אומרים שאסור ומי שרוצה להקל יש לו על מה לסמוך,לא הבנתי משהוא האם מותר לי ללטף את הכלבה שמגדלים בבית ביום שבת במצבים האלה כי ענו לבן אדם שאסור ללטף בעל חיים ביום שבת.
האם מותר ללטף כלבה שמנשירה שיערות שכל פעם שמעבירים עליה את היד יש סיכוי מסויים שהיא תנשיר שיערות? [יש לנו כלבה שאם מושכים לה בפרווה בצורה בינונית היא מנשירה שיערות?
ואם אני מלטף את הכלבה בצורה כזאתי שהעור שלה זז או שהשיערות שלה זזות האם זה מותר כי שמעתי משהוא שאסור לטלטל מוקצה או להזיז אותו ביום שבת והבנתי שכלבה היא נחשבת מוקצה האם במצב הזה זה מותר או אסור ללטף אותה כי הבנתי שמותר ללטף אבל אין כמעט אפשרות לללטף כלב מבלי להזיז אותו או להזיז קצת מהפרווה שלו

ועוד שאלה כבוד הרב ההורים שלי לא שומרים שבת והבנתי שביום שבת יש איסור סוחט,אחרי ארוחת ערב שישי ההורים רוצים לנקות את השולחן,ואמא שלי משתמש בסמרטוט בצורה שהיא סוחטת האם כבוד הרב יודע דרך לנקות את השולחן בלי לבצע פעולת סחיטה כי שאלתי דיין דרך הפלאפון והוא אמר לי שאפשר לשפוך קצת מים על השולחן ולהשתמש במגב או שאפשר להשתמש בסמרטוט ובחומר ניקוי שמשפריצים על השולחן [עם הבקבוק הזה שיש לו כפתור שמשפריצים איתו] ולנגב,ואני מכיר את ההורים שלי וזה סתם מעצבן אותם כי הם כנראה לא ירצו לעשות את הניקיון עם מגב או עם החומר הזה כי יותר נוח להם להשתמש בסמרטוט והמגב גורם ליותר לכלוך על הרצפה שאחר כך צריך לנקות או שהחומר הזה שמשפריצים אותו עם נייר ניגוב יכול להרוס את המפה,האם כבוד הרב מכיר פטנט כי אני רוצה למנוע מההורים שלי לחלל שבת בעניין הזה כי בצדק זה מפריע להם וזה בעיה להשאיר את השולחן מלוכלך ביום שבת

ועוד שאלה כבוד הרב מה אישה צריכה לברך בהדלקת נרות
ברוך אתה…..אשר קידשנו במצוותיו וציוונו להדליק נר של שבת
או שאומרים נרות של שבת?כי אח שלי קרא בקיצור שולחן ערוךץ שצריך לקרוא נר ואמא שלי רגילה לקרוא נרות של שבת

ועוד שאלה כבוד הרב אם ביום שבת אני שוטף כלים עם ננס ויש בתוך הכיור סירים וצלחות והסירים תופסים הרבה מקום האם מותר להוציא את הסירים מתוך הערימה או שזה נחשב איסור בורר?[הבנתי שמותר להזיז סירים שזה מוקצה בשביל המקום שלהם.

ועוד שאלה כבוד הרב האם מותר ביום שבת להזיז סיר שיש בו אוכל במקרה שצריך את האוכל בפנים? כי שאלתי דיין בפלאפון שאלה והוא אמר לי שסירים זה מוקצה בשבת

ועוד שאלה האם מותר לשפוך שאריות מתוך צלחת לזבל ביום שבת או שזה נחשב מלאכת בורר?

תשובה:

שלום רב

בנוגע לליטוף הכלבה אין לי מה להוסיף מעבר למה שהשבתי ב15 הפעמים האחרונות ששאלת שאלה זו.

בנוגע לניקוי השולחן ענה לך אותו דיין נכון, אין לי עצה נוספת, מלבד להשתמש במפת ניילון חד פעמית על המפה..

הנוסח הוא להדליק נר של שבת.

מותר להוציא את הסיר המפריע כדין טלטול כלי שמלאכתו לאיסור לצורך מקומו.

סיר שיש בו אוכל ראוי למאכל מותר לטלטל כיון שהוא בטל לגבי האוכל.

מותרלשפוך את השאריות לזבל.

מפני הסמיכות לשבת קודש אני מקצר.

שבת שלום.