אכל בתענית אסתר האם צריך להשלים ביום אחר

שאלה:

בס"ד,
אכל ( בעל תשובה צעיר ) בתענית אסתר בטעות בבוקר , ואח"כ בשעות הצהרים טעם מגלידה ומיד קיבל " יסורי מצפון " והשליך את הגלידה , ועכשיו שואל מה עליו לעשות האם יתענה תשלומין או שיעשה דבר אחר ?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני מעיקר דיני התענית אין חיוב להתענות יום אחר, אבל אם הוא רוצה להתענות לכפרה, הכלל הוא שבמזיד מתענים שלושה ימים ובשוגג יום אחד, בזמנינו שהדורות חלושים אין להתענות אלא לפדות בכסף לצדקה, משהו כמו שלושים שקל כנגד יום תענית, דמי שלוש סעודות.

אבל אם רק טעם מהגלידה ולא אכל כשיעור כזית, לא הפסיד תעניתו בדיעבד ואינו צריך כפרה.

מקורות:

שו"ע סי' תקסח סעי' א ומשנה ברורה שם ס"ק ה, ח, וראה כף החיים תקמט ס"ק ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ילד בן 12 לא צריך לצום בתענית אסתר!!! תאחל בשמי לילד הצדיק פורים שמח ומאיר. אשריך שזכית לבן ירא שמים שנעשה עצוב מכשלון במצוות, למרות שלא חייב בהן. רוב נחת.