תשלום 'דמי הסכמה' במכירת דירת ירושה

שאלה:

שלושה אחים ירשו מאביהם דירה, לפי הערכת שמאי הדירה שווה 2,100,000 ש"ח. שני אחים מוכנים למוכרה על פי הערכת השווי, אולם אח שלישי מסרב למכור בפחות מ2,400,000 ש"ח. האם מותר לקונה להציע לאח הסרבן 100000 ש"ח כדמי הסכמה לעיסקה, ולהסתיר זאת משני האחים. אם אסור, האם יכול הסרבן לקנות מהאחים את חלקם ואח"כ לשוב ולמכור את הדירה לקונה במחיר גבוה יותר, או שמא גם זה רמאות – להסתיר את תוכניותיו מהאחים ????

תשובה:

שלום רב,

העצה היא לקנות מן האחים את חלקם בנפרד ואת חלקו של האח הסרבן בנפרד.