מה עושים עם מכשירים שהוחרמו מתלמידים בישיבה

שאלה:

שלום וברכה

בישיבה בה אני עובד, כל תלמיד חותם שאם יביא מכשיר שאסור לפי התקנון (פלאפון וכדו') המכשיר מוחרם לצמיתות, ובמקרים מסויימים אף ינופץ.

השאלה היא, האם מכשיר שהוחרם לתלמיד, יכול לשמש את הישיבה למטרות שונות? שהרי נאמר להם שמי שהביא הרי הוא כאילו יצא מרשותו? או שזה גזל?

תשובה:

שלום רב,

אם התלמיד סמוך על שולחן אביו הטלפון בכלל שייך להורים שלו ואם הם לא חתמו ולא אמרו להורים כלום יש לפקפק בכל ההיתר להחרים. אבל קשה להכריע בלי להכיר כל מקרה לגופו כי לפעמים יש אומד ברור שעל דעת כן הם שלחו את הילד למוסד שהמוסד יוכל להחרים ולקנוס לפי ראות עיניו.