לקרוא ע"ש הסבא ולהוסיף שם נוסף

שאלה:

שלום
שמי שירי
ואני מצפה לבן שני אחרי בת בכורה (אביגיל אסתר)
אני רוצה לקרוא שם שני על שם סבי יהודה (שמו היה יוסף יהודה)
ושם ראשון אני אוהבת גבריאל ואריאל
חשוב לי שהשם יהיה שם חיובי ויתן לו רק כוחות טובים ולא חס וחלילה אחרת
מה מבינהם יותר טוב
והשילוב יחד עם יהודה?
תודה מראש!

תשובה:

שלום רב,

אם את רוצה לקרוא ע"ש הסב יוסף יהודה את צריכה לקרוא לו יוסף יהודה. אלא שאם את רוצה להוסיף על זה שם נוסף כמו אריאל או גבריאל את יכולה. למרות שיקראו לו אריאל יוסף יהודה ואין זה שמו של הסבא, ישנם הרבה פוסקים הסוברים שהשמות הם מחולקים וניתן לקרוא לאדם אחד ע"ש שני אנשים. ראה שו"ע אבה"ע סי' קכט סעי' יד. וראה עוד בשו"ת אבני נזר אבה"ע סי' קעה.