לא תתגודדו בלבישת תכלת

שאלה:

שלום רב
ברצוני לשאול בנידון פולמוס התכלת בזמן הזה, לכאור' בלי להיכנס לעצם הנידון, אך כיון דלעת עתה עכ"פ רק מיעוט לובשים התכלת [ואף מיעוט בקרב הת"ח], האם יש בזה חשש של לא תגודדו?

תשובה:

שלום רב,

כיון שגם אלו הלובשים תכלת לא נוקטים באופן ודאי שזהו התכלת האמיתי, אלא שמבחינתם רמת הסבירות היא כזו שמחייבת לחשוש לכך, וגם אלו שאינם לובשים תכלת אינם שוללים את האפשרות שזו היא התכלת, אלא שמבחינה השקפתית סבורים שאין עלינו חיוב עכשיו לחשוש לכך, אין כל כל איסור, שהרי בעצם הויכוח הוא די מצומצם וקשור יותר לרובד ההשקפתי מאשר ההלכתי.

ערב טוב.