התרת נדרים

שאלה:

בס״ד
שלום כבוד הרב,
אמרתי שאני לא יעשה משהו, ידעתי שאם אני לא יגיד בלי נדר זה יהיה נדר אך מה שאמרתי הוא לא מנהג טוב ובאותו רגע שכחתי שאם זה לא מנהג טוב אז לא חייב להגיד בלי נדר.
שאלתי כמה רבנים והם אמרו שאף על פי שלא אמרתי את זה בתור נדר בכל זאת זה נחשב נדר.
זה ממש ממש דחוף ואני ממש הסתבכתי אם זה.
האם זה נדר אותה אמירה שאמרתי?

תשובה:

שלום רב

כיון שהתכוונת לנדר זה נדר גמור וצריך לעשות התרת נדרים. להבא יש להתרגל לומר תמיד בלי נדר, לא צריך לחסוך במילים אלו..

בהצלחה.