דלקת גרון בצום

שאלה:

בצום עשרה בטבת, חשתי אי נוחות בגרון שבעצם היתה לי דלקת בגרון, ואני לא ידעתי. אני מצידי חשבתי לצום, לא חשתי שזה, בלתי אפשרי מלצום. ידעתי שחולה פטור מהצום, רק שאני לא, ידעתי על דלקת גרון, אלה חשתי באי נוחות. ולא חשתי מצב בלתי אפשרי לצום, אבל לא חשתי בריא לחלוטין, ושתיתי תה כמה פעמים במהלך היום, ואכלתי גם פה ושם. אמא שלי אמרה לי שחולה, פטור מלצום. השאלה אם לפי המצב שהגדרתי את עצמי, הייתי מחוייב לצום.?

עכשיו אני חש הרבה יותר בטוב ואני קצת משתעל, וחש שאני יכול לעבור את הצום.

תשובה:

שלום רב

דלקת בגרון המצריכה טיפול אנטיביוטי פוטרת מלצום בצומות הקלים, כמו תענית אסתר, אבל סתם אי נוחות בגרוןם ושיעול אינם חולי ויש לצום.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לי היה משהו כמו דלקת בגרון. היה איזה שהוא, וירוס. לא ידעתי על זה, עד שנבדקתי אצל רופא שנתנה לי אנטיביוטיקה. זה היה בעשרה בטבת מבלי שאדע על זה. אז בדיעבד לולא ידעתי שזה וירוס, ודאי הייתי פטור מהצום.

    כאן הייתי באי ידיעה על מחלה. אבל חשתי באי נוחות. אז השאלה אם חולה שאינו יודע שהוא חולה, ורק חש בזה, כמו שהיה לי בגרון. זה הצריך אותי כן לצום, או שרק מהתחושה לבד, אני פטור מהצום של עשרה בטבת.?

    במילים אחרות, חולה שאינו יודע על מחלתו, אך חש בזה ולא חושב שזה יפריע לו לצום, חייב או פטור מהצום שהיה בעשרה בטבת.?