דין ודברים בתשלומי ועד הבית

שאלה:

שלום הרב. שלחתי את אישתי לשלם לוועד הבית כסף מזומן 300 שקל עבור 5 חודשים רשמתי לעצמי ששילמתי זאת אישתי אמרה שוועד הבית היתה עסוקה אך לקחה הכסף ותביא קבלה אח"כ אך לא הגיע הקבלה. עבר זמן והיא טוענת שלא קיבלה הכסף ומבחינתה לא שולם כי לא רשום לה והיא לא זוכרת לעומת אישתי ואני שזוכרים זאת בבירור. הוועד הציעה שנשאל רב בנושא והיא תקבל זאת. מה לעשות?

תשובה:

על חלק אשתך אתה ודאי פטור, ועל החלק שלך כיוון שמבואר בסימן צא סעי' ג שאפשר להשביע את מקבלת הכסף שאכן לא קבלה, אתה לא חייב להקדים ולשלם ללא תביעה שלה בבי"ד. ובכל מקרה זה רק באופן שועד הבית מנהל את פנקסו בצורה מאד מדוקדק ומיד רושם כל דבר. לפי מה שאתה מתאר זה לא כ"כ המצב וממילא אין לועד הבית טענת ברי גם לא "ברי עפ"י פנקסו" (עי' ש"ך סי' צ') וממילא בכל מקרה אתה פטור על הכל. משום שהדין הוא באיני יודע אם פרעתיך (ועל החלק שלך בס"ה זה טענת איני יודע) שרק אם התובע בא בטענת ברי אתה חייב. וכאן שאין טענת ברי מצד ועד הבית אתה פטור.