באיזה יום בפורים קוראים את המגילה באיי הים

שאלה:

לק"י

שלום לרב,

אני צריך להכין דבר תורה, וחשבתי להכין על סוגיית איי הים בפורים מתי יקראו בהם ולמה.
רציתי לשאול למקורות שעוסקים בשאלה זו כי לא מצאתי כל כך.
תודה!

תשובה:

ודאי שאיי הים קוראים בי"ד. אני מבין שכוונתך לשאול מאחר שהגמרא מסתפקת על טבריה שיתכן שהיא נחשבת למוקפת חומה מימות יהושע משום שצד של הים גם הוא נחשב לחומה. אבל זה ברור שזה רק משום שהיא עיר מוקפת חומה מכל צדדיה. למעט צד אחד שזה הים, ולכן יש ספק שמא הצד הזה אינו נחשב לפרוץ וממילא היא מוקפת חומה. אבל אי בים שמכל צדדיו מוקף בים לעולם לא ייחשב למוקף חומה.

בהצלחה