עלייה לתורה בשלושים ימי האבל

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם אבל לאחר השבעה יכול לעלות לברך ולקרוא בתורה ומפטיר לפני שהסתיים החודש
ואם אפשר לקבל מקורות
תודה

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה, ואדרבה המנהג הוא להשתדל לעלות למפטיר, כיון שרמוז שם ענין קץ הימים ותחיית המתים. הסיבה שאבל אינו עולה לתורה בשבעה הוא משום שיש בכך לימוד תורה, ואבלות נוהגת בדבר שבצינעה גם בשבת, וכיון שתלמוד תורה הוא אבלות שבצינעה הוא אסור בזה כשאר ימי השבעה. בימי השלושים אין איסור על תלמוד תורה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' ת סעי' א. לכן אגב בתשעה באב מותר לאבל לעלות לתורה אפילו בתוך השבעה כיון שקוראים בדברים הרעים שמותר ללמוד גם בימי האבל.