עלייה לקבר בחודש ניסן

שאלה:

שלום, אבי נפטר יט ניסן תשע״ו .שאלתי היא איך מקיימים את ה11 חודש האם עולים לקבר וגם סעודה או שרק סעודה כי השנה שלו יט ניסן יוצא בחול המועד והבנתי שצריך להקדים לכט אדר27/3 כך שיוצא שבחודש אדר עולים לקבר פעמיים..?
אודה לתשובה

תשובה:

שלום רב

למנהג הספרדים עולים לקבר ב11 חודש, אמת הדבר שלא עולים בחול המועד אבל לבי חודש ניסן יש בזה מנהגים חלוקים, ובגשר החיים כתב שמנהג ארץ ישראל היה שכן עולים בחודש ניסן לקברים, ראה כאן בענין זה. כך שאם לא ידוע לכם שהמנהג אצלכם לא לעלות בחודש ניסן, תוכלו לעלות לפני החג או לאחריו.

בשורות טובות.