קריאת המגילה בלילה וביום

שאלה:

בס"ד
שלום רב
השנה , פורים נכנס במוצאי שבת קודש . האם יש חובה להגיע לבית כנסת ולשמוע קריאת מגילה כבר במוצאי שבת או שאפשר לשמוע ביום ראשון במהלך שעות היום וגם בליל שני ( במוצאי יום ראשון ) ?
אני נוהגת להוציא שבת בכל מוצרי שבת לאחר זמן רבינו תם . אני מתפללת ערבית של מוצאי שבת , מקיימת הבדלה וסעודה רביעית ומסיימת דיי מאוחר. אני לא בטוחה שאוכל להגיע לשמוע מגילה בשעות מאוחרות .
בנוסף , מתי יש לקיים את סעודות הפורים ומה הן צריכות לכלול ? האם חובה לאכול פת ? תירוש ? בשר ? לאישה. כמה סעודות סך הכל יש לקיים בלילה וביום בשני ימי הפורים ?

תודה מראש. פורים שמח !

תשובה:

שלום רב

חובה לשמוע את המגילה פעמיים, פעם אחת בלילה ופעם אחת ביום. לא ניתן כמובן לדחות ליום ראשון בלילה, כיון שאת גרה במקום בו פורים הוא בי"ד באדר, לא כמו ירושלים המוקפת חומה מימי יהושע בן נון, שם הפורים הוא בט"ו.

תלכי לתפילת ערבית בשעה שהיא מתקיימת באיזור מגוריך, גם מי שממתין לרבינו תם יכול להתפלל ערבית ולשמוע מגילה קודם לכן, וכך גם אני נוהג.

עיקר מצות סעודת פורים היא ביום, ועליה לכלול לחם ובשר, לגברים יש לשתות גם יין, נשים לא נהגו בכך. נהגו להרבות בסעודה גם בלילה וביום ט"ו.