חשש גניזה בנייר טישו

שאלה:

ב"ה
שלום וברכה!
האם מותר להשתמש בנייר טישיו מחו"ל ללא הכשר?
(גניזה וכו)

תשובה:

שלום רב,

דבר ראשון אתה יכול להיות רגוע. אין סיכוי שהנייר טישו שאתה מחזיק ראה פעם דברי תורה..אולם אפילו אם הוא ייוצר מנייר שכתבו עליו דברי תורה מאחר שאתה מקבל את זה כנייר חלק ואין שום זכר למה שהיה לפני היותו לטישו, אין כל בעיה להשתמש בו. אלא שלכתחילה ודאי כדאי לחזק את השומרים על ענין הגניזה ונענים להוראות, כמו חברת שניב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ב"ה
    ראשית, תודה רבה.
    שאלה נוספת-האם מותר להשתמש בשבת בחבילות הטישיו (הקטנות) שניתן לסוגרם במדבקה, מותר לסגור ולפתוח בשבת?
    שאלה שניה שלא קשורה לנושא.-מישהו למד מסכת שלימה מבלי לבטא בפה את הגמרא האם נחשב לו שלמד מסכת? האם יכול לערוך סיום מסכת? (עם קדיש וכו)
    שאלה שלישית-אבא של חבר שלי קרא בספר כלשהו שגדליהו (הנביא) בוכה כל פעם שבני ישראל צמים עליו, לכן הפסיק האבא לצום את צום גדליה וכן בנו חבר שלי, איך להסביר להם שצריך לצום?
    נ.ב סליחה על כמות השאלות.. שלחתי שאלות ולא קיבלתי תשובה אז אני שולח הכל יחד (או לפחות חלק)
    שוב תודה.תזכו למצוות

  2. אם החבילה נפתחה לפני שבת, מותר לחזור ולפותחה בתוך 24 שעות.
    זה סיום מצויין.
    התענית היא חובה גמורה מדרבנן, וככל המצוות דרבנן, אינני מכיר את המדרש שציינת, אבל גם אם הוא קיים יש כאן טעות בהבנה, גדליה לא מצטער שעם ישראל רעב… הוא מצטער על הגלות שהיא סיבת התענית, ומה שיביא את הגאולה הוא רק התענית, כמו שאמרו חכמים, כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה.