והדרת פני זקנה

שאלה:

האם יש מצווה של הדרת פני זקן גם בזקנה?

תשובה:

שלום רב,

לכאורה הלכה זו נאמרה רק בזקן שקנה חכמה כפי שמבואר בגמרא בקידושין לב,ב והובאה ברש"י במקום. ובכל אופן ודאי שמצוות חסד היא לקום גם לפני זקנה, ולכן כמובן שאין כל צורך בראיות. אולם בספר חסידים סי' תקעח כתב שמצווה זו של והדרת פני זקן נאמר גם בזקנה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בהחלט יכול להיות מצד מצוות חסד ומניעת חילול ה'. אבל אין חובה מדאורייתא מצד הפסוק והדרת פני זקן. חז"ל למדו שהכוונה היא לזקן שקנה חכמה, לכן אין אנו יכולים לפרש את הפסוק כלבבינו.

  2. חברים התבלבלתם. "מפני שיבה תקום והדרת פני זקן" גם בזקן שקנה חכמה הכוונה בסך הכל לקום לכבודו, ולהתיישב חזרה.
    המפרש היחיד שפירש את הפסוק על פינוי המקום זה משרד התחבורה, ואולי גם חברת אגד.