גזל שינה בתא המשפחתי

שאלה:

שלום וברכה. עד כמה זה חמור גזילת שינה?
לדוגמה אם התינוק ישן והורים צריכים לצאת לחתונה וכדו׳ ובגלל זה נאלצים לעוררו. יש בזה איסור? תודה

תשובה:

שלום רב

זה לא נקרא גזל שינה, זה על דעת כן… תינוק שמקבל מהוריו הכל חייב להתאים את עצמו לכללי הבית ואורחותיו… גזל שינה הוא הפרעה ללא סיבה וללא צורך. הדבר הזה בולט מאוד אצל תינוק קטן אבל הוא נכון בכל המירקם המשפחתי, אף אחד לא גר באי בודד, וכל אחד מבין שישאילוצים שונים ועל דעת כן הוא גר בבית, לכן תמיד צריך לפעול לפי השכל הישר והנתונים המשתנים.

רוב נחת.