עליה לקבר בתוך ימי השלושים

שאלה:

אבי נפטר לפני שבועיים.אנחנו בתוך השלושים האם מותר לי לבא אל הקבר לבקרו בזמן השלושים?

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שלא עולים לקברים בשנה הראשונה אלא בזמנים המיועדים לכך, בסוף השבעה בסוף השלושים ובסיום השנה, וזאת משום שבשעה שהקרובים עולים לקבר הנפטר ממליץ עליהם טוב בשמים, ובשנה הראשונה שהוא טרוד בכפרת חטאיו קשה עליו הדבר.

החיבור האמיתי לנשמת הנפטרים אינו בביקור בקברם אלא בעשיית מעשים טובים לעילוי נשמתם, בתפילות בקדיש בצדקה בקבלות טובות של התחזקות במצוות, עשו זאת ותגמלו עם הנפטר אך טוב וחסד.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.