מתנה ליום הולדת בשנת האבל

שאלה:

האם מותר לקנות למי שיש לו יום הולדת והוא בשנת אבל ספר כמתנה ? ומה לגבי כלי למטבח ?
ובכלל מה בכל אופן אפשר לעשות ביום ההולדת כדי לתת תשומת לב לחוגג ?

תשובה:

שלום רב

אסור לתת מתנות בשנת אבל.

יש לציין שיש מקילים בשאילת שלום בשבת, ולפי זה מותר ליתן מתנות בשבת באופן שיקנה את זה לאחר השבת, אך גם אז אין ליתן תפנוקים ודברים שבמהותם עושים שמחה. אם נראה לכן חשוב,תוכלו לסמוך על כך. אני משוכנע שאפשר להתייחס ליום הולדת בהרבה איחולים כנים גם בלי מתנה.

ראה שולחן ערוך יו”ד סי’ שפ”ה סעיף ג’ ודברי סופרים פרק נ”ד.