11 חודש לנפטר

שאלה:

שלום וברכה,
אבי נפטר בא' בסיוון (07/06/2016) לא ידוע לי תאריך ה11 חודש אשמח לעזרה.
כמו כן, לא ברור לי מה המנהג (ספרדים) ומה בדיוק צריך להביא לבית הכנסת? סעודה/כיבוד ברכות וכו'.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם נפטר בא' סיון, ה11 חודש יהיה בא' באייר, יום חמישי, ה27 לאפריל.

[רק שים לב שהתאריך העברי מתחיל בשקיעת החמה ומסתיים בשקיעת החמה, כך שאם נפטר בלילה שלאחריו זה כבר היום הבא].

האזכרה העיקרית היא ב12 חודש ולא ב11 חודש.

בהצלחה