כף חלבית בסיר בשרי

שאלה:

שלום, ערבבנו עם כף חלבית דבר פרווה שהיה בתוך סיר בשרי. אכתוב את כל הנתונים הרלוונטיים: בסיר היה בצל מטוגן, הבצל נחתך קודם לכן בסכין בשרי. כשערבבו עם הכף החלבית, הבצל כבר היה מטוגן (באופן שלמיטב הבנתי מהספרים שעיינתי בהם כבר לא נחשב "חריף") אינני יודע אם יש שישים כנגד הכף (כיצד מחשבים זאת? רק את החלק הקטן של הכף שנכנס לשמן עם הבצל או את כל הכף?) גם הכף החלבית, גם הסכין הבשרי שאתו נחתך הבשר וגם הסיר הבשרי – כולם אינם בני יומם. את הבצל זרקנו ליתר ביטחון ושטפנו את הסיר, מה דין הכף ומה דין הסיר?

תשובה:

שלום רב

למעשה כיון שהכף החלבית אינה בת יומה, והיא הוכנסה כשהבצל כבר אינו בן יומו, הכל מותר למעט הכף שצריכה הכשרה, כך לשא הייתם צריכים אפילו לזרוק את הבצל. הסיר אינו טעון הכשרה.

בהצלחה.