גבאים בבית כנסת שמבזים מתפללים

שאלה:

לכבוד הרב שלום..
רציתי לשאול שאלה הלכתית ..קרוב לבית שלי פתחו שלושה אחים בית כנסת לעילוי נשמת אבא שלהם שנפטר..בהתחלה הכל היה בסדר אבל מהר מאוד הגבאים שהם האחים עושים ככל העולה על רוחם ..מביישים אנשים ברבים ..צועקים עליהם מול מתפללים .. ומגרשים אנשים מהבית כנסת בזמני תפילה או פשוט מגרשים אותם ואומרים להם שלא יבואו לכאן יותר .. פשוט כולם צריכים להיות איך שהם מבקשים ואם לא הם משפילים אותם לא משנה אם הם גם אנשים זקנים ומבוגרים או צעירים מהם ..כך זה בכל דבר כמעט, עדיין מי שנשאר שם פוחד להתערב ושותק ולא מתערב ..
האם ניתן להתפלל בבית כנסת כזה ?
מה דינם של הגבאים האלו שאין להם יראת שמים ?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה להתפלל שם, אבל זה לא נשמע נעים במיוחד… כך שמי שלא נעים לו שיחפש מקום אחר, אין מה לומר. אני מניח שלא ישמעו לי אם אומר להם שהם מתנהגים לא יפה…

בכל מקרה אני לא מבין מה כולם פוחדים, תתארגנו כולם ותגידו להם שאם לא יהיה נחמד בבית הכנסת כולכם עוזבים..

בהצלחה.