איפור באבלות

שאלה:

אני בשנת אבל על אמי שנפטרה לפני חודשים ז"ל.אני יודעת שאסור לקנות בגדים חדשים וללבוש אלא עם אדם אחר לבש אותם 3 ימים.שאלתי היא האם ניתן לכבס תבגדים ולילבוש בימקום שאדם אחר ילבש אותם.מה לגבי צביעת שיער אני חד הורית אומנם חיה עם בן זוג יש ילדים האם מותר לעשות צבע איפור לא להשתגע רק דברים מינימלים למרות שהלב לא נותן לי..

תשובה:

שלום רב

לא ידוע לי על היתר כזה, בגדים חדשים אי אפשר לקנות בשנת אבל [לספרדים דוקא בגדים לבנים, אבל לאשכנזים כל בגד חשוב, בגד שאינו חשוב, כמו חולצה פשוטה וכו', מותר].

אין איסור על איפור מכל סוג שהוא לאחר שלושים ימי האבל הראשונים.

איסור חמור לחיות עם גבר זר ללא נישואין, ואם חשוב לך לעשות משהו טוב לעילוי נשמת אמך המנוחה, תמסדו את הקשר ביניכם על ידי נישואין, ותחיו יחד על פי כל כללי טהרת המשפחה. תוכלי להתייעץ עם רבנית באיזור מגוריך כיצד עושים זאת. אין ספק שהדבר הזה הוא המתנה הכי טובה שאת יכולה לתת לאמך שהיום במרומים יודעת את האמת והיתה רוצה לראות אותך הולכת בדרך התורה הקדושה.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נראה שכבודו מתפלא משום שקרא מהר מידי… היא אומרת שלא רוצה שאחר ילבש, היא רוצה לכבס, ועל זה לא מצאתי היתר.