גילויי חיבה בין גברים

שאלה:

האם לגבר מותר לגלות חיבה ע"י קרבה פיזית חיבוק ונישוק לגבר בוגר אחר?

תשובה:

אם זה גילוי חיבה של חברות וכד', אין בזה כל איסור. ולא נחשדו ישראל על משכב זכר, לכן גם לא גזרו בזה כלום. אולם נראה שכוונתך לשאול בגילוי חיבה מיני, בזה יש לדעת שיש בזה איסור גמור. כולל איסור דאורייתא.

הבא על הזכר הוא אחד מהעריות. כך כתב הרמב”ם (איסורי ביאה פ”א ה”ד): “העריות שיש בהן מיתת ב”ד מהן שמיתתן בסקילה, ומהן שמיתתן בשריפה, ומהן שמיתתן בחנק, ואלו שמיתתן בסקילה: הבא על אמו, ועל אשת אביו, ועל אשת בנו והיא הנקראת כלתו, והשוכב עם זכר, והשוכב עם בהמה, והאשה המביאה את הבהמה עליה”. ואם כך יש בזה גם איסור לא תקרבו כמו שכתב הרמב”ם בספר המצוות: “והמצוה השנ”ג היא שהזהירנו מקרוב לאחת מכל אלו העריות ואפילו בלא ביאה. כגון חבוק ונשיקה והדומה להם מפעולות הזנות. והוא אמרו יתעלה באזהרה מזה (אח”מ יח ו) איש איש אל כל שאר בשרו לא תקרבו לגלות ערוה. כאילו יאמר לא תקרבו מהן קירוב יביא לגלות ערוה…”. ובפרק כ”א איסורי ביאה ה”א-ג שם כתב הרמב”ם את איסור קירבה לעריות: א. כל הבא על ערוה מן העריות דרך איברים או שחבק ונשק דרך תאוה ונהנה בקרוב בשר הרי זה לוקה מן התורה, שנאמר לבלתי עשות מחקות התועבות וגו’ ונאמר לא תקרבו לגלות ערוה, כלומר לא תקרבו לדברים המביאין לידי גילוי ערוה”.