לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לחייב גוי לעבוד בשבת

שאלה:

שלום, מה הדין כאשר לגוי יש נניח עסק ובו תנור, והגוי לא עובד בשבתות, האם מותר ליהודי לומר לגוי שיעבוד בשבת וישלם את ריוחים שמכניס ליהודי,
היינו כאשר מתנה עימו תעבוד ותשלם לי חצי מההכנסות עד שתשלם את החוב, ותעבוד בשבת. ואם לא יעשה כך יקח את כל העסק בערכאות.

כאשר ידוע לי, בוודאי שכאשר התנור שייך לגוי ואין היהודי שותף עימו, מותר לכתחילה ליהודי לבקש מהגוי שיעבוד בשבת בשביל לשלם חובו, שהרי הגוי עובד בשביל לשלם חובו.
השאלה היא איפה אני מוצא מקור לזה. מקור מדוייק שאומר זאת אם זה בשו"ע או במשנה ברורה?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

לא מצאתי בזה משהו מפורש, אבל מסברא נראה לי לאיסור, שהרי בעצם תמיד הגוי עושה מלאכה לצורך עצמו, כדי לקבל משכורת, ומה ההבדל בעצם בין אם אני נותן לו משכורת עכשיו או טובת הנאה אחרת של הארכת זמן החוב וכיוצא בזה, בכל מקרה המעשה נעשה עבור היהודי, והגוי רק משתכר בכך שלא יתבע בערכאות.