הפסיקה כדורים – בדיקה קודם תשמיש

שאלה:

שלום וברכה, רצינו לשאול האם אשה מניקה שלקחה כדורים למניעת הריון (סרז'ט) והפסיקה לקחתם, וכבר שלושה ימים לא קבלה וסת, ולא היה לה שום דימום או כתם, האם היא צריכה לבדוק קודם תשמיש, ( הבדיקות קשות לה), נ.ב. שאלנו את הרופאה אם מצוי שהוסת לא באה מיד, ו היא אמרה שזה יכול לקחת במקרה כזה כמה ימים ואפי' חודש, מדובר באשה שעדיין מניקה והילד בן שנתיים, (אם אפשר בבקשה לדאוג לכך ששם המשתמש לא יופיע באתר), תודה רבה ותזכו למצוות.

תשובה:

שלום רב

אם כדברי הרופאה שאין סיבה הכרחית שהוסת תגיע עכשיו, דינה בעצם כאשה שאין לה וסת או שעבר וסתה ולא ראתה, שלכתחילה תבדוק אבל אין חיוב מן הדין, ולכן אם קשה לה יכולה להסתפק בקינוח בלבד מבחוץ.

בהצלחה רבה ושבת שלום.