נוסח ברכת התפלין

שאלה:

בס"ד,
מדוע מברכים על תפלין של יד "להניח " לעומת ראש " על מצוות " ?

תשובה:

שלום רב

בשו"ת ראב"ן סי' לה מבאר, שכך הוא הנוסח הראוי במצואה שיש לה פעולה נמשכת, התחלת המעשה בל' וגמר המעשה ב"על". ל' הוא תמיד נוסח מתאים לפני תחילת המצוה. משנה תוקף יש לביאור זה לשיטת הר"י הלוי המובא בדברי הט"ז [אחיו] בסי' כה ס"ק ו, שברכת על מצות תפילין חוזרת גם על התפילין של יד, ושתי הברכות חלות על שני התפילין.

ערב טוב.