מה לקבל קודם שבת או תפילין?

שאלה:

מה להגיד לחלוני שרוצה לקבל קבלה ראשונה. שבת שהיא חמורה יותר או תפילין? תודה

תשובה:

שלום רב,

ברור ששבת עדיף. בשמירת השבת יש גם איסור חמור של סקילה למחללו. אולם אני מבין שכוונתך לשאול האם עדיף שבת מהטעם הזה, או להעדיף תפילין משום שזה קל יותר לבקש מאדם שיקבל על עצמו. לכן אין לי תשובה והכל תלוי בנסיבות. אם אתה סבור שיש סיכוי שהוא יוכל לעמוד בשמירת השבת ודאי שזה עדיף, שבת היא גם אות בין ישראל לקב"ה כמו בתפילין. אולם אם אתה חושש שזה יקשה עליו והוא לא יעמוד בזה, אולי כדאי תפילין משום שלקבלה עקבית שעומדים בה לאורך זה ישנה חשיבות מיוחדת.

בהצלחה