זמני התפילות ביום ובלילה

שאלה:

בס"ד

שלום הרב יש לי שאלה ארוכה קצת. התשובות מאוד חשובות לי למעשה (הן בארץ והן בחוץ לארץ)
1)מה הלכתחילה והבדיעבד של הדברים הבאים לגבי זמנם:
הנחת תפילין וטלית
קריאת שמע
תפילת שחרית
תפילת מנחה
תפילת ערבית
תפילת מוסף של שבת
קריאת התורה בשבת
תפילת נעילה
(אני יודע שכתוב בלוח חלק מהדברים אך אני צריך את הכלל כי לא אהיה בארץ ועד שאשיג שם לוח שנה אלמד את הדברים מהתשובה)
כיצד מחשבים את הזמנים? (כיצד הספרדים נוהגים)

אני ממש מודה לכם, שה' ישלם שכרכם.

תשובה:

שלום רב

זמני ההלכה קשים מאוד לחישוב עצמי, כיון שהמדובר הוא בשעות זמניות, לכן כדאי בכל מקום כן להשיג איזה לוח מקומי.

הנחת טלית ותפילין הוא מזמן שיכיר בין תכלת ללבן, בערך 50 דק' לפני הנץ.

קריאת שמע שלוש שעות מתחילת היום, ונחלקו הפוסקים אם מונים זאת מעלות השחר לצאת הכוכבים או מהנץ החמה עד השקיעה, כמובן בשעות זמניות.

שחרית ארבע שעות וכנ"ל.

מנחה חצי שעה כנ"ל לאחר חצות, עד השקיעה.

ערבית לכתחילה מצאת הכוכבים עד עלות השחר. כמובן יש את הנושא של פלג המנחה.

מוסף בשבת לכתחילה עד שבע שעות, בדיעבד עד השקיעה.

קריאת התורה בשחרית בסדר התפילה כרגיל.

נעילה בפלג המנחה.

החישוב יעשה לפי בדיקת שעות היום והלילה וחלוקתם ל12 שעות, אינני יודע כיצד תדע לעשות זאת ללא סיוע…

בהצלחה רבה.