מגילת אסתר עם שינוי כתב

שאלה:

יש בידי מגילת אסתר מדורות קודמים אשר כתובה כולה בכתב סת"ם פרט לעשרת בני המן הכתובים בכתב אשורי רגיל.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?

תשובה:

שלום רב

אין מנהג כזה, פשוט הסופר התקשה לכתוב בגודל כזה בצורה הראויה וחבל, כי זה בודאי מחסר בהידורה, ועדיף לקרוא ממגילה אחרת או לתקן זאת כראוי.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מותר. שכן כאשר לא חסר ענין שלם במגילה, אפילו אם חסר עד חציה היא כשרה, אבל כדאי למצוא מגילה מהודרת יותר. אני גם מאמין שאדם שכתב כך לא היה בקי גם בשאר דיני המגילה…