האם אני יכול לחזור לגרושתי לאחר שהייתי עם אחרת?

שאלה:

שלום כבוד הרב אני ואישתי גרושים כבר חודש אני הבנתי שזה היה טעות אני במהלך החודש הזה היכרתי משהי חדשה אבל זה לא הולך לנו כי היא לא רוצה אותי אני מאד רוצה לחזור לאשתי אבל גיסה עוצר את זה כי הוא אומר שההלכה לא מרשה לחיות שוב ביחד כי יצאתי עם משהי אחרת מה אני אמור לעשות אני לא יושן בלילה בגלל שאני חושב כל הזמן על אשתי אני מבין שזה היה טעות גדולה מאד שלי להתגשם בבקשה תעזור לי אין לי חיים בלעדי בתודה

תשובה:

שלום רב,

אין שום בעיה לחזור לאשתך, אפילו אם בנתיים היית מתחתן עם מישהי אחרת. האיסור הוא רק אם האישה התחתנה עם מישהו אחר שאינה יכולה לחזור לבעלה הראשון (ואם היא רק הייתה איתו ללא נישואין אין לה איסור לחזור לראשון).