טיול לילדה בשנת אבל על אביה

שאלה:

ילדה בכיתה ט בשנת אבל על אבא שלה. האם יכולה להתחפש בפורים? ולצאת לטיול שנתי?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה להתחפש בשנת אבל. לגבי טיול שנתי, אף שהמנהג להחמיר שלא לצאת לטיול בנסיעה של שמחה בשנת אבל כמובא בס' יוסף אומץ, כיון שמדובר במנהג ולא איסור של ממש, יש להקל במקרה הזה שודאי הטיול חשוב לנערה זו. כמובן החברות תתחשבנה ולא תופעל מוזיקה באוטובוס בזמן הנסיעה.

בשורות טובות!