כלים של היתר מכירה

שאלה:

מדוע כלים שבלעו היתר מכירה צריכים הכשרה?

תשובה:

שלום רב

אינני מכריע שאכן הכלים צריכים הכשרה, לאלו הסוברים שאכן כך הוא הדין, הסיבה היא משום שלדעת הרבה פוסקים המכירה הזו אינה נחשבת לכלום והירקות הן מאכלות אסורות, שהבליעות שלהם אסורים באכילה כמו כל מאכל אסור.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ומה דעת הרב, האם צריך להגעיל? ואם אני מתארח אצל אדם שקנה לכבודי הכל מהדרין, האם אוכל להקל באוכל שנתבשל בכלים ספק בן יומם בנתבשלו בהם היתר מכירה?