מה עושים כשההורים מתערבים בחיי הזוג הצעיר?

שאלה:

שלום וברכה,
לקראת הברית מילה של בננו הקטן בחרנו שם אבל אנחנו לא מגלים את שמו להורים כנהוג. עם זאת הוריי הם אנשים קשים ושתלטנים וכאשר שמעו שאיני מגלה להם את שם התינוק נעלבו מכך מאוד. מה לעשות? אני גם באופן אישי לא רוצה לומר להם לפני שמא יעשו פרצוף על השם שבחרנו. אני רוצה להיות שלם וטהור בהרגשה כאשר אומר את השם ברגע הברית.

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב ורוב נחת ושמחה.

קשה לי לענות לך באופן פרטני על שאלה ספציפית זו, אולם באופן כללי אתה חייב לשמור על האיזון הנכון בין הפרטיות שלכם כזוג לבין הכבוד שאתם רוחשים להורים. בשום אופן לא מומלץ לתת להורים "לנהל" לכם את החיים, זה עשוי חלילה לפגוע בשלום הבית שלכם, אולם מאידך אין לפגוע חלילה בהורים. יש להסביר להם בעדינות ובחיוך אבל גם בהחלטיות שיש לכם תחושה יותר נעימה ליצור את ההפתעה כנהוג, ולזכור, שכל זמן שאתה שומר על החיוך, הכבוד והנעימות, לעולם זה לא יתפתח למריבה חלילה, יעשו פרצוף, אבל אתה לא נגרר לזה וגם לא נרתע, אלא פשוט עושה כאילו לא שמת לב, וממשיך לנהוג בכבוד בנעימות ובשמחה והרבה קירבה. במשך הזמן אם תהיה עקבי לגבי מה כן ומה לא ולא תחרוג חלילה לחוסר כבוד ולא תעשה פרצוף נעלב או מהסס, הם ילמדו מה כן ומה לא והשמחה תשרור ביניכם.

בהצלחה רבה מאוד.