טבילת כלי חשמלי / ירקות לא מעושרים בכלים

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב :)

אני רוצה לקנות טוסטר, ואני מבין שצריך לטבול אותו, אך אני מבין שיש מקילים ע"י פירוק והרכבה של חלק מסוים על ידי חשמלאי יהודי, ובהלכה נכתב מה אפשר לפרק לצורך זה. בבקשה כבוד הרב, תקן אותי אם אני טועה.
1. אבא שלי אומנם לא עובד במקצוע של חשמלאי, אך יש לו תעודת חשמלאי עד כמה שידוע לי. בלי נדר אברר אם אבקש ממנו לפרק (ואני בהחלט יודע שיש לו ניסיון בנושא), האם מותר לו לפרק ולהרכיב מה שאומר לו שצריך, ובכך לוותר על הטבילה?
2. יכול להיות שזה לא יהיה נצרך כי אולי פשוט אקנה טוסטר משלי ואטבילו, רק שאמא שלי רצתה לקנות טוסטר חדש, להבנתי בשביל שכולנו נוכל להשתמש בטוסטר, ויכול להיות שלא יסכימו לטבול אותו, אז חשבתי ללכת על האופציה של הפירוק.
אומנם יש להם טוסטר באחסון, לא יודע למה לא משתמשים בו. אך אם נקנה חדש ואעשה את הפירוק או טבילה (אם יסכימו), זה גם יכול לחסוך מהם איסורים.
אם לא יסכימו לטבול, האם אפשר לפרק ע"י אבא שלי?
2, א' – דרך אגב, אם הם אוכלים גבינה עם כשרות רגילה, ודברים עם כשרות רגילה, ואם לא הספקתי לעשר את הירקות והם השתמשו בירק לא מעושר בתוך הטוסטר, האם זה אוסר עלי להשתמש בטוסטר?

תודה רבה כבוד הרב, חודש טוב!
אשרינו מה טוב חלקנו.

תשובה:

שלום רב

אין צורך בחשמלאי מוסמך… העיקר שהפירוק יהיה משמעותי, כזה שצריך ידים טובות כדי לתקן אותו.

לגבי ירק לא מעושר בטוסטר ראה כאן. ואם היה בכשרות רגילה ודאי אין להחמיר באופן זה.