האם כהן יכול לעלות להר הזיתים?

שאלה:

הורי קבורים בהר הזיתים בצד הפונה לכיוון מזרח. העליה לקבר נעשית ברכב. אין לי מי שילווה אותי לשם ביום השנה המתקרב. בעלי כהן. שאלתי היא האם כהן יכול לעלות ולהשאר ברכב או מאחורי הגדר?

תשובה:

שלום רב

אינני יודע מה השטח המותר שם בכניסה לכהנים, צריך לשאול את הנהלת האתר, אבל בכל מקרה גם אם בעלך איתך אין לעלות להר הזיתים בלא תיאום וליווי, תתקשרי ותקבעי עם הצבא שילוו אותך, כדי שלא להכנס חלילה לחשש סכנה, הם נמצאים שם בשבילכם.

בשורות טובות.